Site icon Editia de Dimineata

Descoperirea despre creier care poate deschide calea către tratamente pentru obezitate

Descoperire importantă: hipotalamusul din creierul persoanelor supraponderale este mai mare decât la cele cu o greutate considerată normală.

Cercetătorii Universității Cambridge au analizat scanările RMN ale peste 1.300 de persoane și au constatat că cele cu masa corporală mai mare au hipotalamusul mărit, în comparație cu persoanele cu o greutate considerată normală. Studiul a fost publicat în revista Neuroimage: Clinical, scrie The Telegraph.

Hipotalamusul, de obicei de mărimea unei migdale, este o regiune a creierului implicată în controlul proceselor vitale ale organismului. Are un rol esențial în reglarea temperaturii corpului, în controlul cantității de apă pe care o reține organismul, a apetitului sexual și în eliberarea de oxitocină (hormonul iubirii).

Scanările RMN tradiționale dezvăluie puține lucruri despre hipotalamus, dar echipa de la Cambridge a creat o modalitate de a-l vedea clar în imagini. Totuși, oamenii de știință nu știu exact dacă excesul de greutate duce la mărirea hipotalamusului sau dacă un hipotalamus mai mare, din cauze naturale, duce la creșterea în greutate.

Lucrarea nu reflectă în mod concret modul în care hipotalamusul afectează greutatea. Doctor Stephanie Brown, unul dintre autori, enumeră câteva posibilități. o dietă săracă, care poate declanșa o inflamație care să deregleze hipotalamusul, sau un hipotalamus mărit de la o vârstă fragedă, care ar determina un apetit dificil de reglat.

Exit mobile version