Site icon Editia de Dimineata

Despre aeronavele cu hidrogen. Ce pun la cale Wizz Air și Airbus

Wizz Air a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Airbus pentru a explora potențialul operațiunilor cu aeronave alimentate cu hidrogen.

Colaborarea presupune că Wizz Air va analiza posibilitatea unor operațiuni eficiente și ultra-low-cost pe bază de hidrogen. Acest acord va oferi Wizz Air o mai bună înțelegere a modului în care operarea aeronavelor cu emisii zero, alimentate cu hidrogen, poate avea un impact pozitiv asupra viitorului model de business al companiei aeriene.

Obiectiv

Obiectivul acestui Memorandum de Înțelegere este de a identifica ocaziile și provocările operaționale și de infrastructură ale aeronavelor alimentate cu hidrogen. Ambele părți vor colabora pentru a dezvolta o mai bună înțelegere în ceea ce privește:

„Fly the Greenest”

Acest Memorandum de Înțelegere cu Airbus se bazează pe poziția Wizz Air drept cea mai eficientă alegere din punct de vedere ecologic pentru călătoriile aeriene și pe campania de sustenabilitate a companiei „Fly the Greenest”, care îndeamnă pasagerii să facă alegerea corectă atunci când decid să călătorească pe calea aerului.

Campania ajută la creșterea gradului de conștientizare cu privire la operarea de către WIZZ a uneia dintre cele mai noi și eficiente flote din lume. WIZZ operează cu cele mai scăzute emisii de CO2 per pasager-kilometru dintre toate companiile aeriene concurente și, dacă fiecare companie aeriană ar fi la fel de eficientă ca Wizz Air, emisiile europene de CO2 din aviație s-ar reduce cu 34%.

Flota Wizz Air

În noiembrie 2021, Wizz Air a semnat un acord cu Airbus pentru achiziționarea a încă 102 aeronave A321, care includ 75 de aeronave A321neo și 27 de aeronave Airbus A321XLR. Comanda a primit un acord evident din partea acționarilor în cadrul unei adunări extraordinare a acționarilor care a avut loc în 22 februarie 2022.

Odată cu noua comandă, stocul de livrări al Wizz Air cuprinde o comandă fermă pentru 34 de aeronave A320neo, 240 de aeronave A321neo și 47 de aeronave A321XLR, plus comanda suplimentară pentru 15 A321neo și drepturi de cumpărare pentru 75 A321neo. Acestea reprezintă un total de 411 aeronave.

Exit mobile version