Site icon Editia de Dimineata

Detoxifiere de primăvară cu ridichi

Ridichile sunt consumate de secole şi medicina tradiţională chineză le atribuie virtuţi terapeutice diverse: ameliorează febra, durerile în gât, afecţiunile bilei şi inflamaţiile din corp.

Ridichile sunt bogate în vitaminele B3, C şi B, conţin cantităţi mari de sodiu, fier, magneziu, fosfor, potasiu şi calciu, precum şi fibre, proteine ​​şi uleiuri esenţiale, care favorizează scăderea în greutate.

Doar 250 de grame de ridichi oferă organismului doza zilnică necesară de acid ascorbic, scrie bnr.bg.

În acelaşi timp, valoarea lor energetică este de numai 15-20 kcal la 100 de grame de produs. Prin urmare, aceste legume pot fi adăugate în diete.

Uleiurile din compoziţia ridichilor au multe proprietăţi minunate – coleretice şi antimicrobiene, eficiente în inhibarea dezvoltării tumorilor maligne şi eliminarea substanţelor radioactive din organism. Cu toate acestea, trebuie amintit că, în cantităţi mari, aceste legume au un efect iritant asupra membranelor mucoase.

Deşi suntem obişnuiţi să mâncăm doar rădăcini de ridiche, frunzele sale verzi pot fi folosite şi în salatele proaspete. Sunt foarte hrănitoare şi benefice, însă ar trebui opărite înainte de a le consuma, deoarece sunt acoperite de perişori mici şi duri.

De asemenea, sucul de ridichi ar putea preveni ulcerul gastric, datorită protecţiei pe care o oferă mucoasei stomacului, potrivit csid.ro.

Ridichile ar putea avea proprietăţi antimicotice, datorită unei proteine numite RsAFP2, despre care unele studii arată că ar duce la distrugerea ciupercilor care cauzează candidoza. De asemenea, e posibil ca ridichile să aibă un efect benefic şi asupra sistemului reproducător, ferindu-le pe femei de diverse afecţiuni ginecologice şi îmbunătăţind astfel fertilitatea.

Exit mobile version