Site icon Editia de Dimineata

Deznodământul acțiunii de ieri și informațiile oferite de polițiștii de la Rutieră

Sursă foto: politiaromana.ro

Pe data de trei aprilie în cadrul Speed Marathon acțiunea desfășurată la nivelul Uniunii Europene cu scopul de a diminua numărul de accidente rutiere produse din cauza vitezei prea mari au fost reținute peste 480 de permise.

Așadar la finalul evenimentului 13.000 de mașini au fost controlate, au fost date 8.190 de sancțiuni contravenționale aplicate și 481 de permise reținute. Acesta este rezultatul acțiunii de amploare a polițiștilor de la Rutieră, care s-a desfășurat în mod simultan în toate cele 28 de țări din Uniunea Europeană.

În cadrul operațiunii Speed Marathon, care s-a desfășurat miercuri, 3 aprilie a.c.,  în toate statele Uniunii Europene […] În activități au fost angrenați peste 1.560 de polițiști rutieri, care au acționat în 737 de puncte”, conform paginii oficiale a Poliției Române.

Tot aceștia au ținut să precizeze care sunt cele mai semnificative exemple:

  • Pe D.N. 7, în localitatea Dragodana, a fost depistat un bărbat, în vârstă de 28 de ani, care circula cu viteza de 106 km/h și cu o îmbibație alcoolică de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la cea mai apropiată unitate sanitară pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute și pedepsite de articolul 336 alineatul 1 Cod penal.
  • Pe D.N. 2, în afara localității Racovițeni, județul Buzău, a fost depistat un autovehicul condus de o femeie, în vârstă de 24 ani, ce avea viteza de 190 km/h.
  • În municipiul București, pe Calea 13 Septembrie, polițiștii Brigăzii Rutiere au depistat un bărbat ce conducea un autovehicul care avea o viteză de 139 km/h, pe un sector de drum unde limita maximă admisă este de 50 km/h.
  • În județul Hunedoara, localitatea Sântandrei, a fost depistat un autovehicul condus de o femeie de 44 de ani, ce avea o viteză cu 82 km/h mai mare decât limita legală admisă pe acel sector de drum.

Reamintim faptul că Speed Marathon a avut loc în cadrul săptămânii T.I.S.P.O.L. Speed (1 – 7 aprilie 2019).”, se mai arată în mesajul trimis de reprezentanții Poliției Române.

Exit mobile version