Site icon Editia de Dimineata

Dezvoltarea sustenabilă, încotro? Bune practici eco în România

Sursă imagine: facebook.com/mediaimagefactory

În ultimii ani, dezvoltarea sustenabilă a devenit un subiect din ce în ce mai des întâlnit pe agenda ONG-urilor și chiar a festivalurilor. Să adopți politici eco nu este doar un moft sau o fiță pe care o au anumiți oameni, ci pe zi ce trece devine mai evidentă nevoia de a educa orașele să fie mai prietenoase cu Pământul și mediul.

Bucureștiul este pe lista orașelor care au nevoie de o educație în acest sens și astfel, timp de câteva zile, prin intermediul documentarelor, bucureșteni vor putea vedea care sunt soluțiile pentru a deveni eco-friendly. GreenTech Film Festival este primul de acest gen din România și își propune să prezinte publicului o serie de filme cu tematică eco şi tehnologie verde, cât și cadrul pentru realizarea şi prezentarea primului documentar românesc despre exemple de bune practici din ţara noastră.

Bunele practici sunt făcute de persoane, cu precădere tineri, care au inițiative în acest domeniu, cum ar fi case naturale, mașini electrice, case solare, agricultură urbană, permacultură, toate acestea putând fi văzute în filmul documentar 10(ZECE).

Festivalul se desfășoară între 9-12 octombrie și este primul festival Zero Carbon din România, organizatorii dorind să elimine complet amprenta de carbon rezultată activitățile organizatorice pe care le implică în general un astfel de eveniment.

Mai multe detalii despre GreenTech Film Festival, despre program, locații și biletele puteți găsi pe Greentechfilmfestival.ro.

[Sursă imagine: facebook.com/mediaimagefactory]

Exit mobile version