Site icon Editia de Dimineata

Diferența uriașă pe care o pot face 12 minute de exerciții fizice pe zi pentru sănătate

Într-un an în care statul în casă a fost nu numai încurajat, dar mandatat, conceptul de a ieși pentru a fugi poate părea cu atât mai puțin atrăgător.

Dacă vă găsiți greu motivația, nu sunteți singurii. Cu toate acestea, un nou studiu a constatat că, chiar și o cantitate mică de exerciții fizice poate face o mare diferență.

12 minute pe zi

Cercetarea a constatat că scurte episoade de mișcare fizică ar putea îmbunătăți sănătatea în mod semnificativ prin modificarea nivelului de metaboliți al organismului. Astfel, lucrarea descrie modul în care doar 12 minute de cardio intens pot modifica peste 80% din metaboliții circulanți, care pot influența sănătatea cardiometabolică și cardiovasculară a unei persoane pe termen lung.

Studiul a analizat nivelurile de 588 de metaboliți circulanți la 411 bărbați și femei de vârstă mijlocie, atât înainte, cât și imediat după efectuarea a 12 minute de exerciții fizice. Rezultatele lor au arătat schimbări favorabile în mai mulți metaboliți, cunoscuți ca fiind legați de boli de inimă, diabet și boli de ficat. Descoperirile lor au relevat, de asemenea, că aceste beneficii au fost influențate de rutina lor a exercițiilor fizice, mai mulți factori fiind luați în considerare, potrivit IFL.

Studiul Framingham Heart

Pe lângă examinarea răspunsului indivizilor în timp real, cercetătorii au reușit să prezică rezultatele viitoare ale sănătății participanților lor, folosind date istorice. Studiul Framingham Heart Study din 1948, care conține date despre trei generații de participanți, a dat acces autorilor studiului, astfel încât aceștia să poată căuta tendințele efectelor pe termen lung ale metaboliților asupra riscului crescut sau redus de posibile complicații ce ar putea apărea. Folosind acest lucru, ei ar putea prezice atât rezultatele viitoare ale sănătății participanților lor, cât și cât timp ar putea trăi pe baza răspunsului corpului lor la experimentul de exerciții care a fost reflectat de raporturile lor de metaboliți.

Astfel, cercetarea dezvăluie informații despre bazele moleculare care influențează efectul exercițiului asupra corpului. În acest sens, acesta poate ajuta lucrătorii din domeniul sănătății să stabilească cum să țintească cel mai bine pacienții care prezintă o serie de factori de risc metabolici, cum ar fi bolile de inimă sau diabetul și să informeze mai bine cu privire la cele mai bune planuri de tratament pentru acești pacienți pentru a asigura un viitor mai sănătos.

„Se știu multe despre efectele exercițiilor fizice asupra sistemelor cardiace, vasculare și inflamatorii ale corpului, dar studiul nostru oferă o privire cuprinzătoare asupra impactului metabolic al exercițiului fizic prin legarea căilor metabolice specifice cu variabilele de răspuns la exercițiu și cu rezultatele pe termen lung ale sănătății”, a explicat autorul principal al studiului Gregory Lewis.

Frapante au fost efectele pe care le poate avea o scurtă perioadă de exercițiu asupra nivelurilor circulante ale metaboliților care guvernează astfel de funcții cheie ale corpului precum rezistența la insulină, stresul oxidativ, reactivitatea vasculară, inflamația și longevitatea.

Sursă foto: bestpuddle.com

Exit mobile version