Site icon Editia de Dimineata

DIGI, din nou liderul portabilității

Pentru al 13-lea an consecutiv, DIGI este #1 în portabilitate.

DIGI este Rețeaua Națională care își păstrează poziția de lider imbatabil al portabilității, atât în primul semestru al anului 2021, cu 270.604 numere de telefonie mobilă portate, cât și de la debutul serviciului de portare, în octombrie 2008, cu peste 2.645.000 numere de telefonie mobilă portate.

Peste 52% din portările de numere de telefonie mobilă înregistrate în rețelele din România, în primele 6 luni ale anului, au avut ca destinație rețeaua DIGI Mobil.

Portabilitatea numerelor este un serviciu pus la dispoziția publicului de către furnizorii de servicii de comunicații electronice destinate publicului (FSCE) prin intermediul căruia se oferă  abonaților posibilitatea de a-și păstra numerele asignate din planul național de numerotație atunci când schimbă furnizorul de servicii de comunicații electronice.

În vederea furnizării acestui serviciu FSCE trebuie să desfășoare o serie de activități specifice de natură tehnică, operațională și administrativă, toate aceste activități fiind necesar să se realizeze corelat la nivel național.
Exit mobile version