Site icon Editia de Dimineata

Dino Parc Râşnov – expoziție uimitoare cu jucării vechi de peste 100 de ani

Sursa www.bzb.ro

Începând cu data de 1 Iunie, cu ocazia Zilei Copiilor, Dino Parc Râşnov va găzdui cea mai mare colecţie privată de jucării vechi şi extrem de rare, unele dintre acestea având o vechime de peste 100 de ani.

Sursa www.tarancutaurbana.ro

Expoziția cuprinde diverse piese, multe dintre ele fiind produse la sfârșitul secolului al XIX-lea – începutul secolului al XX-lea. Producătorii acestor jucării includ branduri renumite înființate la începutul secolului al XIX-lea, cum ar fi fabricile germane Schuco și Lehmann. Colecția cuprinde piesele realizate în România, Statele Unite, Europa, Japonia și India.

Sursa www.bzb.ro

Vizitatorii vor avea ocazia să vadă păpuși de porțelan, ursuleți de pluș, soldați de jucărie, un autobuz ONT Carpati, cai, scutere din lemn și triciclete, precum și un cărucior extrem de rar pentru gemeni din Viena.

Sursa www.bzb.ro

„Ne-am gândit că locul perfect pentru o expoziţie de jucării antice este printre dinozauri, la noi în parc. Adulţii sunt aşteptaţi să-şi retrăiască copilăria prin intermediul acestor jucării, unele dintre ele fiind chiar de pe vremea străbunicilor lor, iar copii vor avea ocazia să facă o comparaţie cu jucăriile şi tehnologiile actuale“, a declarat Adrian Apostu, managerul Dino Parc Râşnov, conform adevarul.ro.

Sursa www.facebook.com

Dino Parc este o zonă de agrement și un muzeu în aer liber situat în apropierea cetății Râșnov din centrul României. În plus față de un traseu impresionant cu 55 de dinozauri în mărime naturală, parcul dispune de locuri de joacă, case de copaci, un cinematograf 9D, expoziții științifice și alte zone interactive.

Sursa www.tarancutaurbana.ro

Exit mobile version