Site icon Editia de Dimineata

Dintre toți locuitorii planetei, s-a găsit un român să tamponeze o mașină blindată din convoiul președintelui SUA

Știți cum e. Când e vorba despre șeful planetei, adică președintele SUA, și despre deplasările acestuia, măsurile de securitate sunt draconice. Traseul e securizat, verificat și răsverificat, planul A, planul B și planul C sunt puse la punct și oricând de schimbat, și, dacă se poate, nici muștele nu au drept de survol în momentul trecerii convoiului de mașini blindate care însoțesc președintele.

Cu toate astea, dintre toți oamenii de pe planetă, un român a reușit să se tamponeze cu o mașină blindată din convoiul lui Joe Biden. S-a întâmplat la Roma, unde mai-marii planetei se întrunesc în cadrul Summit-ului G20.

Într-o Roma blindată pentru summitul G20, a avut loc vineri un accident între mașina condusă de un român în vârstă de 40 de ani și unul dintre autoturismele blindate care îl însoțeau pe președintele Statelor Unite ale Americii, scrie Corriere della Sera, care notează că impactul a fost destul de puternic, din moment ce românul a fost rănit la braț. N-a fost rănit grav, potrivit sursei citate.

Joe Biden, al doilea preşedinte catolic din istoria SUA, după John Kennedy, a avut vineri la Vatican o discuţie de mai mult de o oră cu Papa Francisc, prima dintr-o serie de întâlniri internaţionale prin care liderul de la Casa Albă doreşte în zilele următoare să repare imaginea Americii în lume după retragerea haotică din Afganistan.

Preşedintele SUA, însoțit de o coloană de 35 de autoturisme, multe dintre ele blindate, după întâlnirea de la Vatican s-a deplasat la Palatul Quirinale, unde l-a întâlnit pe președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella.

În pasajul subteran de sub podul Amedeo di Savoia Aosta, în fața Spitalului Santo Spirito, spre Gianicolo, un autoturism condus de un șofer român în vârstă de 40 de ani a intrat în coliziune cu una dintre mașinile blindate ale diplomatiei americane.

O coliziune în urma căreia șoferul român a fost rănit la un braț și a fost transportat la spital de echipajul medical de la 118. Celălalt șofer a scăpat nevătămat. Coloana prezidențială, așa cum era stabilit de strictele măsuri de securitate, și-a continuat drumul.

Patrule de ale Poliție municipale din Roma au intervenit la locul accidentului.

Sursa foto: Corriere della Sera

 

Exit mobile version