Site icon Editia de Dimineata

Dinu Zamfirescu, îndemn pentru români: Trebuie să fim integrați în valorile europene | VIDEO

Moștenitor al Brătienilor și fost deținut politic în perioada comunistă, Dinu Zamfirescu reprezintă un exemplu de luciditate și erudiție. Mărturiile sale sunt un îndemn pentru tânăra generație, rătăcită adesea, în lipsa unei direcții clare.

Dinu Zamfirescu: „Mă tem că generația mai tânără este obișnuită să aibă toate de-a gata…nu cred că trebuie neglijat exemplul american, pentru că acolo tineri, proveniți chiar din familii bogate, încep de la rangul cel mai de jos, chiar în întreprinderea părintească parcurgand încet, încet treptele, până ajung să ia locul părintelui respectiv. Fiecare etapă aduce un proces de cunoaștere și de înțelegere a anumitor lucruri”.

Edițiadedimineață.ro și-a propus să vă prezinte în această săptămână o personalitate aparte, o imagine a coerenței și integrității intelectuale. Dinu Zamfirescu aparție prin educație și sensibilitate unui trunchi politic aparte, ducând mai departe nu doar o tradiție intelectuală veche de peste un secol ci și o ereditate occidentală.

„Trebuie să fim conștienți că noi trebuie să fim integrați în valorile europene, care sunt departe de un naționalism exagerat”.

Vă invităm să urmăriți în cele ce urmează un material inedit semnat Edițiadedimineață.ro

Exit mobile version