Site icon Editia de Dimineata

DIPLOMA, un festival al proiectelor absolvenților universităților de artă, are loc la București

Peste 90 de lucrări ale absolvenţilor din promoţia 2020 a facultăţilor de artă, vocaţional-creative, din Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi, Baia-Mare şi Oradea vor putea fi văzute la cea de-a şaptea ediţie a Festivalului DIPLOMA 2020, care se va desfăşura în perioada 2-11 octombrie în spaţiile UNAgaleria şi SENAT din cadrul Combinatului Fondului Plastic.


Proiectele expuse au fost selectate de boardul creativ DIPLOMA din peste 380 de lucrări de diplomă înscrise în secţiunile de arhitectură, arte şi design, relatează agerpres.ro.

DIPLOMA 2020 prezintă lucrări semnate de absolvenţi ai facultăţilor vocaţional-creative din România, arte vizuale, arte decorative, arhitectură şi design, selectate de către un board creativ, care reuneşte în acest an peste 50 de seniori în domenii creative, profesionişti activi şi dedicaţi ariei lor.

Festivalul DIPLOMA reprezintă contextul ideal pentru publicul larg de a descoperi noua generaţie de artişti şi creativi din România înainte ca aceştia să devină celebri.

Evenimentul continuă astfel tradiţia de a identifica şi promova potenţialul artistic de care noile generaţii dau dovadă. În plus, este o oportunitate pentru creativi de a avea un prim contact cu piaţa de artă şi cu mediul profesional la care aspiră, se arată în comunicat.

Evenimentul este organizat de Fundaţia The Institute, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Expo Arte.

Festivalul face parte din circuitul Noaptea Albă a Galeriilor – NAG.

Ambele spaţii sunt incluse în circuitul Noaptea Albă a Galeriilor. În zilele de 3 şi 4 octombrie, programul se prelungeşte până la ora 00:00, atât la Combinatul Fondului Plastic, cât şi în spaţiul Qreator by IQOS.

Intrarea este gratuită. Pentru Combinatul Fondului Plastic, vizitatorii sunt încurajaţi să-şi rezerve locul în avans, în platforma OVE.

Expoziţia DIPLOMA 2020 poate fi vizitată de luni până vineri, în intervalul 12,00-22,00, iar în weekend între orele 10,00-22,00.

Accesul la Combinatul Fondului Plastic se face pentru un număr restricţionat de persoane, în acord cu măsurile de siguranţă necesare în contextul actual. The Future of Fashion | DIPLOMA 2020 îşi aşteaptă publicul în perioada 3-11 octombrie, în intervalul 10,00-20,00.

Intrarea la Qreator by IQOS este permisă exclusiv celor peste 18 ani şi doar pentru 40 de persoane simultan.

Exit mobile version