Site icon Editia de Dimineata

Doar 1 din 3 germani mai ține pasul cu tehnologiile noi în domeniul tranziției energetice

Susținerea tranziției energetice în Germania rămâne puternică, dar costurile asociate împiedică numeroși proprietari de imobile să investească în noile tehnologii, conform Barometrului KfW privind tranziția energetică.

Studiul, care evaluează anual părerea a peste 4.000 de gospodării, evidențiază faptul că 41% dintre proprietari susțin că nu-și permit să investească în astfel de tehnologii, un procent în creștere cu 12% față de 2021.

Chiar și așa, 32% dintre gospodării utilizează deja tehnologii de tranziție energetică. 7% intenționează să achiziționeze una în cursul acestui an.

Cele mai populare opțiuni sunt sistemele fotovoltaice (12%), pompele de căldură și sistemele solare termice (10% fiecare). Doar 6% din gospodării au o mașină electrică, anunță n-tv.

Se remarcă totodată o tendință în funcție de venituri. 40% dintre gospodăriile cu venituri ridicate au adoptat tehnologiile de tranziție, comparativ cu doar 25% dintre cele cu venituri mai mici.

Este important de menționat că gospodăriile private din Germania contribuie cu aproximativ 40% la emisiile totale de CO2 ale țării.

Barometrul KfW privind tranziția energetică este publicat anual începând cu 2018 și se bazează pe un sondaj realizat în rândul a aproximativ 4.000 de gospodării private.

De data aceasta, sondajul s-a desfășurat în perioada decembrie2022-aprilie 2023. Potrivit KfW, gospodăriile private sunt responsabile pentru aproape 40% din emisiile de CO2 din Germania.

Exit mobile version