Site icon Editia de Dimineata

Doar 2% din populația României face mișcare cu regularitate

Ceva mai mult de o treime din europeni, 38%, afirmă că fac sport sau practică o formă de activitate fizică cel puțin o dată pe săptămână, dar aproximativ 45% recunosc că nu fac niciodată sport sau alt gen de activitate fizică.

Situația este aproape neschimbată față de acum cinci ani, conform unei analize publicate de Eurostat și citate de Radio România Actualități.

Sondajul mai arată că în timpul pandemiei, jumătate dintre europeni și-au redus nivelurile de activitate sau chiar au încetat complet mișcarea.

Datele pentru România indică faptul că doar 2% din populație face mișcare cu regularitate, procentul fiind la jumătate față de 2017.

A crescut în schimb cel al persoanelor care spun că fac acest lucru destul de des, 18%, procent care este însă mult sub media europeană.

62% dintre români afirmă că nu fac niciodată exerciții fizice sau sport.

„Sportul în sine nu ne va rezolva problemele, însă are multiple beneficii, atât pentru sănătate, cât și sociale”, afirmă comisarul european Margaritis Schinas, adăugând că trebuie găsite noi modalități de a-i multiva pe europeni să devină activi.

Exit mobile version