Site icon Editia de Dimineata

Docherii olandezi refuză să descarce un petrolier rusesc. Și asta nu-i tot…

​Muncitorii portuari olandezi au refuzat sâmbătăt să descarce la Amsterdam un petrolier care conținea o încărcătură de motorină rusească. Culmea, protestul lor se întâmplă la o zi după ce o acțiune similară a împiedicat acostarea aceleiași nave la Rotterdam.

Sunny Liger, un petrolier de 42.000 de tone, este ancorat în prezent în largul Amsterdamului. Deocamdată petrolierul nu a cerut intrarea în port. „În principiu, nu-i putem refuza intrarea pentru că nu intră sub incidența regimului de sancțiuni (împotriva Rusiei)”, a declarat Marcella Wesseling, purtător de cuvânt al portului Amsterdam pentru AFP, scrie Al Jazeera.

Dar la orizon se întrevede încă o problemă…

Compania responsabilă cu remorcarea navei în port a declarat, la rândul ei, că va refuza să facă acest lucru dacă i se va cere, spunând că ar putea duce la o situație periculoasă dacă protestatarii vor dori să împiedice intrarea navei în port.

Ministrul olandez de Externe, Wopke Hoekstra, a declarat vineri că, din punct de vedere legal, nu se poate refuza intrarea navei Sunny Liger într-un port olandez, dar că… susține acțiunile docherilor.

 

Exit mobile version