Site icon Editia de Dimineata

Azi se împlinesc doi ani de la incendiu. Când se redeschide Catedrala Notre-Dame?

Catedrala Notre-Dame de Paris, devastată de un incendiu în urmă cu doi ani, se va redeschide în 2024, a promis miercuri ministrul francez al Culturii, Roselyne Bachelot.

Cu donații în valoare de 833 milioane de euro, ministrul Roselyne Bachelot a declarat: ”Vă pot spune că în 2024 catedrala Notre-Dame de Paris va fi redeschisă”. Totuși, este posibil ca redeschiderea să aibă loc fără acoperișul original, scrie The Times.

Ministrul urmează să meargă la fața locului astăzi cu președintele Emmanuel Macron, la doi ani după ziua incendiului care a devastat parțial catedrala, o capodoperă a artei gotice, pe 15 aprilie 2019.

La 15 aprilie 2019, pe când se afla în restaurare, celebra catedrală gotică, veche de 850 de ani şi un adevărat simbol al Franţei, şi-a pierdut turla, acoperişul şi orologiul, precum şi o parte din bolta sa, distrusă de flăcări, sub privirile a mii de trecători.

În noaptea incendiului, emoţia a cuprins întreaga lume, şocată de spectacolul impresionant al incendiului cu care s-au luptat pompierii.

Citește și:

Concert de Crăciun la Notre Dame. Cântăreții au purtat salopete și căști de constructori

Exit mobile version