Site icon Editia de Dimineata

Doi români au descoperit o vulnerabilitate globală și au fost recompensați de gigantul american Apple

digital nation

digital nation

Apple a premiat doi ingineri români, componenți ai comunității Digital Nation, care au descoperit și transmis gigantului american o vulnerabilitate în sistemele sale, conform Start Up.

Apple a reacționat imediat la sesizarea făcută de români

Funcția asupra căreia au atras românii atenția a fost blocată imediat de Apple la nivel global. Marius Boeru, System Architect, și colegul acestuia, care a dorit să rămână anonim, au reprodus condițiile necesare pentru a reconstitui vulnerabilitatea și au comunicat-o producătorului american, potrivit Wall Street.

Digital Nation, echipa care crede în dezvoltarea competenţelor digitale ale tinerilor din zone cu acces limitat la educaţie

Într-un interviu acordat editiadedimineata.ro, Paul Apostol, fondatorul Digital National, vorbește despre programul care crede în dezvoltarea competențelor digitale ale tinerilor din zone cu acces limitat la educație. Formată dintr-o mână de oameni pasionați de IT, echipa a dezvoltat un program de mentorat prin care persoanele interesate de zona de digital își pot aprofunda pasiunea și cunoștințele. Programul pregătește tinerii care vor să se lanseze în domeniul tech, dar și în mediul de afaceri. Echipa își propune să dea o șansă persoanelor care nu locuiesc în marile centre urbane.

Sursă cover foto: Digital Nation

Exit mobile version