18 aprilie 2024, 16:33

Donație vitală pentru Maternitatea Spitalului Universitar de Urgență București. Și compania ta poate contribui la salvarea copiilor!

Organizația Salvați Copiii România dotează Maternitatea Spitalului Universitar de Urgență București, cu un incubator de transport, un ventilator de transport, un electrocardiograf-ECG și două monitoare de funcții vitale, în valoare de 36.300 de euro.

Este cea de-a patra dotare pe care organizația o face Secției de Neonatologie a Spitalului Universitar de Urgență București, unde au mai fost donate două ventilatoare neonatale de ultimă generație, o sondă ecografică și două incubatoare în valoare totală de 108. 885 de Euro.

„Îngrijirea prematurilor foarte mici necesită multe resurse”

La Spitalul Universitar de Urgență București s-au născut anul acesta 2.106 de copii, 264 fiind nașteri înainte de termen. Pentru că intervenția în cazuri severe presupune aparatură medicală adecvată, Secția de Neonatologie a spitalului a primit, prin transfer de la alte spitale, alți 38 de nou-născuți în 2020.

„Îngrijirea prematurilor foarte mici necesită multe resurse, utilizând tehnologie medicală avansată și medicamente costisitoare, dar viața micilor pacienți este neprețuită. De aceea, suplimentarea bugetului alocat sănătății prin activitățile civice și caritabile desfășurate de organizațiile neguvernamentale sunt de mare folos și trebuie apreciată și încurajată.

Datorită colaborării cu Salvați Copiii, maternitatea SUUB deține acum un incubator de transport și un ventilator de transport performant ce permit suportul respirator optimal între sala de nașteri și terapia intensiva neonatală, aparatură care va face diferența în îngrijirea nou-născuților”, a explicat doctorul Adriana Dan, șeful Secției de Neonatologie.

„Dotarea maternităților din România reprezintă o prioritate națională”

Pentru a putea primi și trata cu celeritate cazurile grave de prematuri și nou-născuți cu patologii complexe, medicii de la Spitalul Universitar de Urgență București au nevoie de completarea dotărilor existente cu încă două ventilatoare neonatale pentru ventilația blândă a nou-născuților foarte prematuri, lămpi de fitoterapie care să faciliteze apropierea dintre mamă și copil, pompe de perfuzie cu tehnologie avansată și realizarea unui sistem de monitorizare centralizată a tuturor parametrilor vitali ai nou-născuților din terapia intensivă – echipamente indispensabile pentru o maternitate de grad III.

Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România, a explicat: „Dotarea maternităților din România reprezintă o prioritate națională și ar trebui definită ca atare în orice program de guvernare. De aparatura medicală depind atât supraviețuirea copiilor născuți prematur, cât și calitatea unui act medical pentru care medicii au nevoie de sprijinul nostru.

Sunt maternități pentru care Salvați Copiii intervine constant, pentru a pune la dispoziția medicilor aparatura medicală vitală. Acest lucru nu ar fi posibil fără implicarea susținătorilor și a medicilor”.

Apel la final de an. Puteți dona până la 31 decembrie

Organizația Salvați Copiii lansează un apel, la finalul anului, pentru sprijinirea urgentă a 10 secții de terapie intensivă neonatală și de pediatrie cu echipamente medicale performante.

În anul 2020, Salvați Copiii a oferit peste 273.609 echipamente și materiale medicale indispensabile către 57 de unități medicale și de îngrijire pacienți (peste 60 de secții de neonatologie și pediatrie) și 79 de cabinete de medicină de familie. O bună parte din fonduri au fost obținute cu ajutorul mecanismului de redirecționare a 20% din impozitul pe profit.

Salvați Copiii se bazează și în acest an, pe generozitatea companiilor, care pot descărca contractul de sponsorizare de pe www.salvaticopiii.ro/direcționeaza și face un apel pentru a reuși susținerea a zece unități medicale la începutul anului 2021.

În urma numeroaselor solicitări primite de la medici, Salvați Copiii dorește să continue sprijinirea imediată a spitalelor care au ca punct de interes major secțiile de primire în regim de urgență pentru copii, maternități și secțiile de terapie intensivă pentru nou-născuți cu echipamente medicale vitale: ventilatoare, injectomate, audiometre, monitoare de funcții vitale, ecografe.

Amalia Năstase, Ambasador al campaniei, a vorbit despre virtuțile sociale ale implicării: „Sănătatea copiilor ar trebui să ne intereseze pe toți. Eu sunt extrem de recunoscătoare Organizației Salvați Copiii România, pentru că m-a învățat cum să mă implic în această cauză frumoasă, dar extrem de grea. Cred că fiecare dintre noi este parte a schimbării în bine, iar atunci când gesturile bune vin împreună, rezultatul e o societate mai bună pentru toți. Asta face mecanismul de redirecționare a 20% din impozitul pe profit, pe care companiile îl au la îndemână.”

20% din impozitul pe profit asigură porția de viață pentru prematuri

Companiile pot direcționa 20% din impozitul pe profit către medici și maternități prin descărcarea contractului precompletat cu datele de identificare ale organizaţiei aici.

Trebuie menționat faptul că această cheltuială este deductibilă, costurile pentru companii fiind zero.

Companiile plătitoare de impozit pe profit pot direcționa maxim 20% din impozitul pe profit, dar nu mai mult de 0,75% din cifra de afaceri, iar IMM-urile pot sponsoriza cu o sumă care să nu depășească 20% din impozitul pe venit.

Plățile trebuie făcute până la 31 decembrie 2020.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol