Site icon Editia de Dimineata

Don’t Look East! Bild scrie despre o deplasare de trupe cum nu s-a mai văzut de la Al doilea Război Mondial

Vladimir Putin își deplasează armata din estul îndepărtat al țării (zona Vladivostok) înspre partea opusă (Moscova) pentru a-și desfășura trupele la granița de vest cu Ucraina.

Armata Rusiei s-a pus în mișcare. În aprilie și, din nou, în octombrie 2021, Kremlinul și-a deplasat mai mult de 100.000 de soldați din districtele militare de sud, vest, nord și centru către granița cu Ucraina. Acum, militarii așteaptă noi ordine din partea lui Vladimir Putin în tabere uriașe de la marginea graniței ruso-ucrainene și în Crimeea, peninsula ucraineană ocupată de ruși, scrie BILD.

De săptămâna aceasta, chiar și experții pe teme militare au rămas uluiți de Rusia. Printr-un tur de forță logistic, Putin își deplasează armata din estul îndepărtat al țării înspre partea opusă pentru a-și desfășura trupele la granița de vest cu Ucraina.

Trenurile străbat o distanță de 7.000 de kilomterii de-a lungul legendarei căi ferate transsiberiene în direcția Ucrainei și a statelor membre NATO.

Harta celor de la BILD arată unde au fost filmate trenurile încărcate cu tancuri și soldați ai armatei ruse de-a lungul căii ferate transsiberiene în ultimele 72 de ore. Foto: BILD

„Numai pe 11 ianuarie, douăsprezece trenuri militare de marfă au trecut spre vest prin Krasnoyarsk”, a spus expertul militar finlandez Petri Mäkelä. „Dacă este adevărat, este o mișcare masivă.”

În trenurile siberiene găsești tot ce ai nevoie pentru război, scrie BILD. Cele mai avansate tancuri de luptă ale Rusiei, lansatoare de rachete, camioane, ambulanțe, sisteme de rachete balistice cu capacitate nucleară și nenumărate vehicule logistice.

Mai multe pe Digi24.ro

Exit mobile version