Editia de Dimineata

Dorința Episcopului Florentin: dați bani săracilor, în loc să cumpărați flori, jerbe și coroane

Doliu în biserica greco-catolică din România, după ce episcopul Florentin Crihălmeanu, de la Eparhia Cluj-Gherla, a murit marți din cauza Covid-19.

Episcopul a decedat în urma unei crize acute cardio-respiratorii, după ce fusese infectat cu COVID-19, a anunţat Biroul de Presă al Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla.

Potrivit purtătorului de cuvânt, preot Daniel Avram, în ciuda faptului că starea sănătăţii episcopului se îmbunătăţise după infectarea cu COVID-19 şi se apropia sfârşitul perioadei de carantinare, el s-a confruntat cu o criză acută cardio-respiratorie, în urma căreia medicii ambulanţieri au constatat decesul.

Dorința Episcopului Florentin: dați bani săracilor, în loc să cumpărați flori, jerbe și coroane

Biroul de presă al Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla a făcut publice cateva dintre detaliile cu privire la funeraliile PS Florentin.

Dorința episcopului a fost aceea că toți cei care doresc să aducă coroane, jerbe sau flori, să ofere în schimbul acestora banii săracilor.

“Respectând dorința testamentară a Preasfinției Sale Florentin, îi invităm pe toți cei care doresc să aducă coroane, jerbe sau flori, să ofere în schimbul acestora banii săracilor”, scrie biroul de presă.

Astăzi, până la ora 20:00 credincioșii pot aduce un ultim omagiu păstorului lor, care a fost de pus în Catedrala „Schimbarea la Față”.  În ziua de sâmbătă, 16 ianuarie 2021, ora 11:00, trupul Preasfinției Sale Florentin va fi depus pe esplanada din fața Catedralei din Piața Timotei Cipariu, iar la ora 12.00 va avea loc Slujba Înmormântării, scrie ClujToday.

 

Exit mobile version