Site icon Editia de Dimineata

Două secole de design, într-o singură licitație

Stilul Mid-Century revine în atenția iubitorilor de design interior în cadrul evenimentului „Două secole de Design – Licitația unei Colecții de Interior”, organizat de Casa de Licitații A10 by Artmark, săptămâna viitoare, joi, 24 noiembrie. Șarmul stilulului Mid-Century aduce o parte din bucuria și relaxarea perioadei postbelice, fiind reflectat în multe dintre cele 162 de piese decorative.

Curentele ce succed perioada definită de modernismul specific începutului de secol trecut în artele decorative sunt din ce în ce mai eterogene, designerii având acum ocazia să profite de libertate deplină în ceea ce privește creația, atât datorită evoluției tehnologice, dar și datorită deschiderii pieței către varietate și actualitate. Odată cu dezvoltarea tehnologică, designerii postmoderni au început să adauge la noblețea materialelor clasice precum lemn și bronz texturi noi, precum plasticul, fibra de sticlă, aluminiul sau placajul curbat. Astfel, tot ce a apărut în această perioadă cunoscută ca fiind era „post modernității” celebrează neconvenționalul, esențializarea formelor, dar și culoarea, inovația, respectând totodată și funcția utilității. Accentele Mid-Century se mențin și astăzi în designul interior, iar cei care preferă pattern-uri geometrice, linii rafinate, fotolii și canapele simple, relaxante, dar sofisticate, le vor regăsi în selecția contemporană a colecției scoase la licitație în 24 noiembrie.

Muzică

Colecționarilor pasionați de muzică nu le vor lipsi o combină stereo Akura Tuning în formă de doză de Coca-Cola, cu radio CD player și casetofon, care are un preț de pornire de 300 de euro, în timp ce iubitorii de artă vor opta pentru un stil ce include linii clare și culori luminoase. Obiectele de iluminat sunt un alt element cheie în stilul Mid-Century Modern, iar lampa de podea Tomasucci, cu prețul de pornire de 250 de euro, sau lampa de tavan Kaiser Idell în stil Space Age, care are prețul de pornire de 600 de euro, capătă o a doua funcție: aceea de obiect de artă sau obiect decorativ ce pot contrasta cu alte piese de mobilier fără să sufoce amenajarea. O suită de mobilier specifică perioadei este setul Mid-Century format din canapea, pereche de fotolii și taburet, design Arne Norell pentru Coja, preț de pornire 3.500 de euro, în jurul căruia se va construi restul amenajării.

Mobilier

Unele dintre cele mai faimoase piese de mobilier ale stilului Mid-Century Modern, ce se scot la licitație pe 24 noiembrie, destinate creativilor interesați de obiecte decorative eclectice, dar și celor care sunt în proces de schimbare a designului locuinței, alcătuiesc la Palatul Cesianu-Racoviță un showroom în care se reunesc liniile simple, combinații între culori neutre și accentuate, dar și o varietate de materiale rare.

Expoziția este deschisă de luni până duminică, în intervalul 10:00-20:00. Intrarea este gratuită, iar vizitatorii primesc consultanță gratuită din partea reprezentanților Casei Artmark.

a

Exit mobile version