Site icon Editia de Dimineata

Două tabere pentru refugiaţi, instalate la Sighetu Marmaţiei şi Siret

Două tabere pentru refugiaţi se ridică în apropierea punctelor de frontieră prin care trec cei mai mulţi dintre refugiaţii din Ucraina. La Sighetu Marmaţiei şi Siret sunt instalate şi corturi: primele locuri de odihnă pentru cei puşi pe drumuri de război. A fost suplimentat şi numărul reprezentanţilor ISU, DSP, cel al poliţiştilor şi jandarmilor de la graniţe.

Tabăra mobilă de la Vama Siret din Județul Suceava este în acest moment complet operaționalizată, anunță Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).
Unitatea mobilă, formată din 30 de corturi, este pregătită să asigure cazarea temporară a cetățenilor sosiți din zona de conflict.
Totodată, în componența acesteia este și o bucătărie rulantă auto, care poate asigura prepararea porțiilor de mâncare pentru persoanele din tabără.
De asemenea, unitatea este prevăzută cu:
30 sisteme de climatizare,
3 sisteme de iluminat,
201 paturi pliante,
201 saci de dormit,
30 seturi de mese cu bănci.
Totodată, la nivelul județului Maramureș, în localitatea Sighetu Marmației, pompierii salvatori depun eforturi susținute pentru operationalizarea taberei mobile, în vederea oferirii suportului de bază persoanelor care au nevoie de sprijin in zona respectivă.
Pompierii salvatori alături de reprezentanții societății civile, ai autorităților locale și voluntari rămân la datorie pentru gestionarea cu promptitudine a oricărei solicitări de sprijin, conform atribuțiilor specifice zonei de competență și responsabilitate.
Exit mobile version