Site icon Editia de Dimineata

Dracula Film Festival 2021. Regal Stanley Kubrick şi David Lynch la Brașov

Un maraton Stanley Kubrick şi David Lynch şi Întâlnirile Pop Culture se numără între evenimentele speciale de la Dracula Film Festival 2021, care va debuta pe 13 octombrie la Braşov.

Ediţia a noua a festivalului de filme fantastice începe miercuri şi două dintre cele mai importante secţiuni sunt Ziua Filmului Fantastic şi Ziua Filmului de Artă.

Ziua Filmului Fantastic şi Ziua Filmului de Artă

Ziua Filmului Fantastic, pe 16 octombrie, este dedicată lui Stanley Kubrick, recunoscut ca unul dintre cei mai inovativi şi influenţi regizori de film din istoria cinematografică. A semnat filme adesea controversate, dar foarte apreciate de public şi critici, filme care au fost percepute ca o reflexie a naturii sale obsesive şi perfecţioniste.

La Dracula Film Festival vor fi proiectate patru din cele mai renumite creaţii ale lui Kubrick: „2001: A Space Odyssey” (1968), „The Shining” (1980), „Portocala Mecanică” (1971) şi „Eyes Wide Shut” (1999). Proiecţiile maratonului Kubrick au loc la Centrul Cultural Reduta, iar intrarea este gratuită în limita locurilor disponibile.

Ziua Filmului de Artă, pe 17 octombrie, este dedicată regizorului David Lynch.

Filmele lui Lynch sunt cunoscute pentru elementele suprarealiste, secvenţele de vis şi coşmar, imaginile stranii de multe ori cu elemente distincte de noir şi neo-noir, pentru o coloană sonoră creată cu meticulozitate.

Pe parcursul îndelungatei sale cariere, Lynch a dezvoltat o abordare consistentă a povestirii şi un stil vizual pe care spectatorii din lumea întreagă le recunosc imediat.

La Dracula Film Festival vor fi proiectate patru dintre cele mai importante filme din cariera lui Lynch: „Dune” (1984), „Blue Velvet” (1986), „Lost Highway” (1997) şi „Mulholland Drive” (2001).

Programul şi detalii despre evenimentele Dracula Film Festival sunt disponibile pe draculafilm.ro.

Exit mobile version