Site icon Editia de Dimineata

Dubai: supermarket complet automatizat, fără angajați umani (FOTO și VIDEO)

People can scan bar code on their phone for shopping at the Carrefour City + store at Mall of the Emirates in Dubai on 6 September,2021. Inside view of the Carrefour City + store at Mall of the Emirates in Dubai. Pawan Singh/The National. Story by Janice

Tocmai a fost deschis primul magazin complet automatizat, fără casieri, din Orientul Mijlociu. La fel ca magazinele alimentare fără oameni lansate de Amazon în 2018, magazinul Carrefour arată ca orice magazin obișnuit. Un sistem sofisticat urmărește mișcările cumpărătorilor, eliminând coada la case și permițând oamenilor să ia ce produse vor și să iasă din magazin.

Doar cei cu aplicația de smartphone a magazinului pot intra. Aproape o sută de camere de supraveghere mici acoperă tavanul și nenumărați senzori sunt pe rafturi. La cinci minute după ce cumpărătorii pleacă din magazin, telefoanele lor afișează chitanțele pentru cumpărăturile făcute.

 

Magazinul experimental, denumit Carrefour City +, este cea mai recentă inovație în domeniul automatizării în comerțul cu amănuntul. Marii comercianți din întreaga lume combină software-ul de învățare automată cu inteligența artificială pentru a reduce costurile forței de muncă și a colecta date critice despre comportamentul de cumpărături.

Clienții trebuie să acorde Carrefour-ului permisiunea de a colecta informații despre ei, dar compania promite să nu le împărtășească.

Odată cu pandemia care îi obligă pe marii comercianți cu amănuntul să reevalueze viitorul, mulți investesc din ce în ce mai mult în automatizare – o viziune care amenință locurile de muncă în întreaga industrie.

Foto: Daily Sabah, The National News

Exit mobile version