Site icon Editia de Dimineata

E bine? E rău? Mai multe firme turcești au căștigat licitațiile pentru metroul clujean și M6 Băneasa – Otopeni

Două informații care pică nu tocmai fericit în contextul provocat  de cutremurul din Turcia. Oricum ar fi, nu poți să nu te gândești…

M6 Băneasa – Otopeni

O asociere de constructori și proiectanți din Turcia a câștigat licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor la linia de metrou M6 de la Tokyo (Băneasa) la Aeroportul Internațional Henri Coandă. Contractul se ridică la 1,27 miliarde de lei (fără TVA), valoare stabilită în urmă cu câțiva ani și care nu a mai fost ajustată conform condițiilor actuale din piață, în care prețurile au crescut substanțial.

Asocierea Gülermak Ağir Sanayi Inşaat Ve Taahhüt A.S.-Somet SA. Ar trebui să construiască lucrarea în 4 ani de la data emiterii ordinului de începere.

Lotul 1.2 (Tokyo – Aeroport Otopeni) al Magistralei 6 va avea o lungime de 7,6 km. Vor fi realizate 6 stații de metrou: Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu, Aeroport Otopeni.

După finalizare, acest lot va completa traseul Magistralei 6 de metrou și va asigura legătura între actuala stație de metrou 1 Mai existentă și Aeroportul Otopeni.

Întreaga Magistrală 6 a metroului bucureștean va avea o lungime de 14,2 km și 12 stații de metrou.

Atenție! Contractul scos la licitație vizează doar proiectarea și execuția structurilor de rezistență, după care vor urma alte contracte pentru echipamente, calea de rulare, finisaje și trenuri.

Metroul din Cluj-Napoca

Primăria Cluj-Napoca a anunțat că Asocierea Gulermak Agir Sanayi Insaat Ve Taahhut A.S.- Gülermak Spólka Z Ograniczona Odpowiedzialnoscia-Alstom Transport S.A. – Arcada Company S.A a fost desemnată câștigătoarea licitației deschise având ca obiect „Proiectare și Execuție lucrări de Infrastructură (structură de rezistență, cale de rulare, finisaje, sisteme de instalații), Automatizare trafic, Racordare alimentare cu energie electrică aferente obiectivului de investiție Magistrala I de metrou Cluj”.

Conform primăriei, valoarea estimată totală pentru realizarea acestui obiectiv este de 9 miliarde de lei fără TVA iar durata contractului este de 8 ani.

Traseul metroului clujean va avea 21km și 19 stații.

Exit mobile version