Site icon Editia de Dimineata

E OFICIAL. Joe Biden anunță sporirea prezenței militare în România, în contextul războiului din Ucraina

La summit-ul NATO de la Madrid, președintele american Joe Biden a anunțat o bază militară permanentă în Polonia, desfășurarea a două escadroane suplimentare de avioane de luptă F-35 pentru Marea Britanie și brigăzi suplimentare de luptă prin rotație în România, printre alte mișcări ale Alianței, ca răspuns la situația creată de invazia rusă din Ucraina, relatează The Washington Post.

Președintele Biden a dezvăluit miercuri o îmbunătățire a poziției SUA în Europa, anunțând că Alianța NATO va fi „gata pentru amenințări în toate direcțiile”, scrie sursa citată.

„Alte capacități de apărare aeriană și alte capacități” vor fi trimise în Italia și Germania, în timp ce vor fi înființate desfășurări militare rotative suplimentare în România și regiunea baltică, a spus Biden.

În cursul zilei de miercuri, cea de-a doua zi a summit-ului NATO, președintele american se va întâlni cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Turcia a fost de acord să renunțe la dreptul său de veto împotriva dorinței de aderare la Alianță a Finlandei și Suediei. Biden a fost cel care l-a încurajat să profite de moment și să lase lucrurile să meargă pe făgașul normal, a declarat un oficial american, citat de Washington Post.

Sursa foto: President Joe Biden/Facebook

 

 

 

 

Exit mobile version