Site icon Editia de Dimineata

E ORDIN. Consumul de electricitate, gaze, carburanți, să fie redus!

Turnul Eiffel, Paris, Franța

Cea mai bună energie rămâne cea pe care nu o consumăm”, susțin liderii a trei coloși ai energiei din Franța –  Patrick Pouyanné (TotalEnergies), Jean-Bernard Levy (EDF) și Catherine MacGregor (Engie). Ei semnează o scrisoare publică, apărută în presa franceză, prin intermediul căreia cer francezilor să “fie conștienți și să reducă, imediat, consumul lor de carburant, petrol, electricitate și de gaz”.

Cei trei șefi de companii susțin că există riscul unei penurii și a unei explozii de prețuri care amenință „unitatea socială” în iarna ce vine.

„Efortul trebuie să fie făcut imediat, colectiv și masiv. Fiecare gest contează”, indică cei 3 responsabili, într-o rară tribună publică semnată de aceștia și apărută în Journal du Dimanche.

Franța încearcă să își refacă stocurile de gaz, necesare pentru iarna viitoare. Obiectivul este asigurarea stocurilor într-un procent de 100%, până la toamnă, după ce Rusia a diminuat livrările de gaz către Europa.

Iar la dificultățile de aprovizionare cu gaz se adaugă și seceta ce diminuează producția hidraulică.

caCreștererea prețurilor la energie amenință unitatea socială și politică și are un impact asupra puterii de cumpărare a fiecărei familii în parte”, subliniază cei trei responsabili francezi.

Aceștia cer fiecărui consumator, fiecărei societăți să își schimbe, imediat, comportamentul și să limiteze consumul de electricitate, gaz și de petrol.

Exit mobile version