Site icon Editia de Dimineata

Economia Germaniei este în RECESIUNE

O veste proastă de la motorul economic al Uniunii Europene, marea economie germană. Cea mai mare economie europeană a intrat oficial în recesiune. PIB-ul s-a contractat cu -0,3% la începutul acestui an, înregistrând astfel al doilea trimestru consecutiv de scădere. Cauza principală este reducerea consumului intern, din cauza inflației, informează Institutul de Statistică Destatis.

Institutul de statistică al Germaniei anunță o scădere de -0,2% față de începutul anului 2022 și de -0,3% față de finalul anului trecut. În ultimul trimestru din 2022, cea mai mare economie europeană înregistrase o scădere de -0,5%, iar la două trimestre consecutive de reducere a PIB o economie este considerată a fi în recesiune tehnică.

Inflația a continuat să afecteze performanța economică și la început de 2023, mai arată statistica oficială a Germaniei, ceea ce a determinat o restrângere a consumului gospodăriilor cu -1,2% (ajustat): “Gospodăriile au cheltuit mai puțin pentru alimente și băuturi, îmbrăcăminte, încălțăminte și mobilă. În plus, au cumpărat și mai puține mașini noi, ceea ce se datorează, probabil, parțial, întreruperii și reducerii subvențiilor pentru hibride și electrice”.

Exit mobile version