Site icon Editia de Dimineata

Editura Nemira prezintă volumul „Martin Scorsese: O călătorie”  printr-un interviu în exclusivitate cu autoarea și proiecția filmului Taurul Fioros, la Cinemateca Eforie

Editura Nemira prezintă volumul „Martin Scorsese: O călătorie” al premiatei Mary Pat Kelly, într-o traducere semnată de Anamaria Manolescu, și îi invită pe cititori la un eveniment de anvergură: un dialog despre cartea „Martin Scorsese, o călătorie”, însoțit de un interviu în premieră cu autoarea Mary Pat Kelly.

Discuția moderată de coordonatoarea colecției Yorick, Irina Cerchia, îi va avea ca invitați pe scenă pe Mihai Fulger, Ionuț Mareș și Daniel Sandu.Interviul în exclusivitate cu Mary Pat Kelly, realizat de Mihai Fulger, va fi urmat de proiecția filmului Taurul furios.

Evenimentul va avea loc pe 22 noiembrie, de la ora 18:30, la Cinemateca Eforie.

O călătorie

În volumul „Martin Scorsese: O călătorie”, autoarea Mary Pat Kelly le ia interviuri atât lui Scorsese, cât și celor alături de care a realizat capodopere precum „Șoferul de taxi”, „Taurul furios”, „Regele comediei”, „Băieți buni” sau pelicula „Crimele din Osage County: Bani însângerați”, lansată în toamna acestui an. Robert De Niro, Paul Newman, Liza Minnelli, Nick Nolte și mulți alții oferă o perspectivă intimă și fără precedent asupra modului în care au fost gândite aceste filme iconice, dar și asupra obstacolelor care aproape au compromis realizarea lor.Cu o prefață semnată de Leonardo DiCaprio și un cuvânt-înainte semnat de criticul de film Mihai Fulger, cartea le oferă cititorilor ocazia de a pătrunde în culisele vieții personale și profesionale a regizorului.

Taurul furios

Taurul furios (Raging Bull) este un film biografic american din 1980 regizat de Martin Scorsese și adaptat de Paul Schrader și Mardik Martin din memoriile Raging Bull: My Story. Din distribuție face parte Robert De Niro în rolul lui Jake LaMotta, un boxer de categoria mijlocie a cărui îi distruge viața familială. În film joacă și Joe Pesci în rolul lui Joey, fratele și managerul lui LaMotta care încearcă să-și ajute fratele să depășească momentele dificile, dar și Cathy Moriarty în rolul tinerei neveste a lui LaMotta.

Biletele pot fi achiziționate de la casieria cinematografului sau online, prin intermediul platformei Eventbook:https://eventbook.ro/film/bilete-taurul-furios?hall=cinema-eforie.

 

 

Exit mobile version