Site icon Editia de Dimineata

Egiptul începe mutarea în Noua Capitală Administrativă, la est de Cairo (FOTO și VIDEO)

Guvernul egiptean va începe în decembrie procesul de transferare a birourilor sale în noua capitală administrativă localizată la est de Cairo. Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi „a ordonat guvernului să înceapă transferul către districtul guvernamental din Noua Capitală Administrativă, din decembrie, pentru o perioadă de probă de şase luni”.

Iată un tur din mașină în interiorul noului oraș:

Noua capitală este descrisă ca un „oraş inteligent cu înalte tehnologii”, în care vor locui 6,5 milioane de oameni şi care va permite decongestionarea metropolei Cairo.

Noul oraş va include:

 

Costul proiectului este estimat la cel puțin 40 de miliarde de dolari.

Încă din 2015, oficialii egipteni și-au anunțat intenția de a construi o nouă capitală administrativă și de afaceri cu ajutorul Emiratelor Arabe Unite, acesta fiind principalul proiect al mandatului președintelui egiptean, Abdel Fattah al-Sisi.

În cartierul comercial, a fost construit un turn central de 385 de metri. În spatele acestuia, va fi un un parc de 10 km pătraţi, care duce la o moschee gigantică. Orașul este proiectat să funcționeze cu tehnologie inteligentă pe terenuri virgine, departe de dezordinea și haosul din Cairo. Noua capitală va avea universităţi, numeroase stabilimente recreative şi un sector diplomatic.

Centrele de control vor monitoriza electronic infrastructura și securitatea, acoperișurile vor fi acoperite cu panouri solare, iar plățile vor fi fără numerar. Primii 50.000 de funcționari publici s-au mutat în vară.

Foto: Profimedia (via Digi24)

Exit mobile version