Site icon Editia de Dimineata

SANCȚIUNI. Electronic Arts elimină echipele rusești din jocurile FIFA și NHL

Electronic Arts va elimina echipele rusești din mai multe dintre franșizele sale de jocuri video sportive, ca răspuns la invazia Ucrainei de către Rusia. Vor fi șterse toate echipele Rusiei din jocul de hochei NHL 22 și trei echipe din jocurile de fotbal FIFA. Acțiunile EA vin după interzicerea echipelor sportive rusești reale de la competițiile internaționale, boicotarea produselor de către companiile americane și eliminarea știrilor și divertismentului rusesc de pe platformele de socializare.

Viceprim-ministrul ucrainean Mykhailo Fedorov s-a adresat pe Twitter companiilor Microsoft și Sony, îndemnându-le să părăsească piața rusă. Într-o declarație atașată tweet-ului, el a cerut companiilor de jocuri și sporturi să blocheze temporar toate conturile din Rusia și Belarus și să oprească orice participare a echipelor acestor țări la evenimentele internaționale de e-sports. Fedorov a cerut, de asemenea, anularea oricăror astfel de evenimente organizate în Rusia și Belarus.

Organizatorul turneelor ​​de e-sports ESL a declarat că interzice organizațiile cu legături cu guvernul rus din sezonul viitor, care va începe pe 9 martie. ESL a identificat două entități care vor fi interzise – Virtus.pro și Gambit. Organizatorul a spus că recunoaște că jucătorii „nu sunt complici cu această situație” și nu sancționează jucătorii individuali care pot concura sub un nume neutru, fără a-și reprezenta țara.

Exit mobile version