Site icon Editia de Dimineata

Eleganță și rafinament, la doar 11 ani. Olimpia Cărăuleanu este campioană europeană la balet

Sursă Foto: a1.ro

La doar cei 11 ani, Olimpia Cărăuleanu este campioană europeană la balet. O fată gingașă, elegantă și cu mult bun simț a reușit să impresioneze o mulțime de specialiști din domeniul baletului reușind până acum să strângă o colecție impresionantă de peste 200 de diplome și premii. Mai mult decât atât, datorită antrenamentelor zilnice pe care le face încă de dimineață, înainte de orele de la școală, aceasta reușește să se claseze pe prima treaptă, indiferent de stilul de dans abordat.

La toate concursurile la care a participat, atât din țară cât și de peste hotare, specialiștii au notat-o cu cel mai mare punctaj pentru tehnică și impresia artistică. De data aceasta aprecierea a venit din partea juriului de la semifinala Youth America Grand Prix, care s-a desfășurat în Barcelona.

Sursă Foto: gofundme.com

Sub îndrumarea profesoarei Alexandra Porumboiu, de la Școala Joy 2 Dance, Olimpia a obținut locul I la balet clasic și s-a clasat în primele 12 la dans contemporan. Are 11 ani și locuiește în orașul de la malul mării. Multă muncă și dăruire au condus-o pe micuța balerină pe podium.

 

Fiecare dimineață pașii o conduc către performanță. În fiecare zi, Oli, așa cum îi spun cei dragi, merge în sala de balet pentru ca visul ei să devină realitate. Locul I în semifinalele de la Barcelona au motivat-o pe Oli să devină cea mai bună.

M-am pregătit foarte mult, m-am pregătiti și în sală și acasă și înseamnă chiar foarte mult. Este cel mai important concurs. R: Ai muncit mult pentru asta? Te-ai așteptat să câștigi locul I? Olimpia: Sincer, nu. Nu mă așteptam să iau pentru că au fost foarte mulți concurenți. Au fost din diferite țări din Austria, din Franța din Barcelona, a spus  Olimpia Cărăuleanu, pentru Digi24.ro. 

Acum așteaptă finala mondială de la New York și continuă antrenamentele în sala de balet sau chiar și acasă pentru ca totul să iasă perfect.

Bineînțeles ne vom pregăti zi de zi până în luna aprilie căci în aprilie este finala. 12-19 aprilie, cât putem noi mai bine și pe parte de tehnică, și pe parte artistică pentru că totul contează acolo, a declarat Alexandra Porumboiu, coregraf, pentru Digi24.ro. 

Sursă Foto: gofundme.com

Povestea a început în urmă cu 6 ani atunci când părinții Olimpiei au observat plăcerea ei pentru dans și artă. Numai câteva luni și multă muncă o despart pe Olimpia de locul 1, în finala de la New York.

Sursă Foto: gofundme.com

Exit mobile version