Site icon Editia de Dimineata

Elevii din București, pe primul loc în topul mediilor de 10 la Evaluarea Națională

Reprezentanții Ministerului Educației Naționale au publicat listele cu ierarhia de la nivel județean și din Capitală cu privire la absolvenții clasei a VIII-a care în urmă cu puțin timp au susținut examenul de Evaluare Națională 2019. Capitala ocupă locul întâi în ceea ce privește clasamentul elevilor cu media 10 pentru admiterea la liceu. 

Ministerul Educației Naționale a făcut publică miercuri ierarhia absolvenților în funcție de mediile de zece atât pentru județele țării cât și pentru capitală, aceasta poate fi consultată pe site-ul admitere.edu.ro.

Bucureștiul ocupă primul loc în această ierarhie cu 22 de absolvenți care au reușit să obțină media de admitere la liceu zece. Capitala țării este urmată în acest clasament de județul Dolj cu 18 medii de zece, iar mai apoi de Argeș cu 13 și Cluj cu 11 medii de zece. La coada clasamentului se află județele Tulcea, Harghita și Covasna unde nici măcar un elev nu a reușit să obțină nota maximă pentru admiterea la liceu.

De menționat mai sunt și județele Brașov cu 11 absolvenți care au reușit să obțină media zece, Constanța cu nouă, Iași și Timiș cu opt, Alba și Hunedoara cu patru, iar din Sibiu un singur absolvent a reușit să obțină media zece.

Despre media de admitere în liceu se știe că reprezintă un criteriu pentru admiterea în cadrul învățământului liceal de stat. Media de admitere la liceu este în sine o altă medie care se face între media generală obținută la Evaluarea Națională (80%) și media generală obținută la absolvirea claselor de gimnaziu (20%).

Anexa cu numărul doi la ordinul MEN nr. 4829/30.08.2018, privitoare la organizarea și implicit desfășurarea admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2019-2020, arată că „Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere”, conform realitatea.net.

Sursă foto cover: realitatea.net

Exit mobile version