Site icon Editia de Dimineata

Elon Musk a început războiul cu Apple

sursa: topesdegama.com

După ce a bulversat milioane de utilizatori, cu preluarea Twitter, cel mai bogat om din lume, Elon Musk, proprietarul Tesla și SpaceX, a declarat “război” gigantului Apple, cel mai valoros brand la nivel global.

Într-o serie de mesaje pe Twitter, Elon Musk s-a întrebat dacă nu cumva directorul executiv al Apple, Tim Cook, „urăște libertatea de exprimare în America” și a atacat politica Apple de a taxa cu 30% majoritatea vânzărilor prin App Store, ceea ce a atras mai mulți CEO din tehnologie de partea lui, nemulțumiți de taxa aplicată de Apple.

Mai mult, Elon Musk a acuzat Apple de cenzură și practici monopoliste, susținând că gigantul condus de Tim Cook a oprit în mare parte publicitatea pe Twitter și că „Apple a amenințat, de asemenea, că va retrage Twitter din App Store, dar nu spune de ce”.

Practic, noul proprietar al Twitter consideră că Apple a “comis trei infracțiuni”:

Ulterior, Elon Musk a retras mesajele respective de pe platforma Twitter, informează Business Insider.

Cu toate acestea, atacurile intensifică disputa dintre Musk și Cook. Musk nu s-a ferit de a dezamăgi alți miliardari, trimițând pe Twitter critici la adresa unor oameni precum Jeff Bezos și Bill Gates în trecut.

Exit mobile version