Editia de Dimineata

Elon Musk este al doilea cel mai bogat om de pe planetă

Elon Musk l-a depășit pe Bill Gates în topul celor mai bogați oameni din lume într-un top publicat de Bloomberg. Elon Musk este al doilea cel mai bogat om de pe planetă în acest moment.

Antreprenorul Elon Musk a devenit astfel al doilea cel mai bogat om de pe planetă, cu o avere totală de 127,9 miliarde de dolari.

De la începutul anului, averea omului de afaceri de 49 de ani a crescut cu 100,3 miliarde de dolari, marcând un plus de 7,2 miliarde de dolari într-o singură zi prin creşterea cu 6,5% a preţului acţiunilor companiei sale de maşini electrice Tesla. La începutul anului, Elon Musk se afla doar pe poziția nr 35 în acest top, subliniază Bloomberg, care spune că ascensiunea sa este cea mai rapidă din toate timpurile..

Cu o avere estimată de 182 miliarde de dolari, şeful Amazon, Jeff Bezos, rămâne în fruntea acestui clasament.

Pe locul al treilea în acest top al super-bogaţilor se află acum Bill Gates, cu „doar” 127,7 miliarde de dolari. Averea sa ar fi însă semnificativ mai mare dacă nu ar fi donat foarte mulţi bani. Numai pentru crearea unui vaccin anti-Covid, Gates a reușit să doneze aproape o jumătate de miliard de dolari.

Elon Musk este  al doilea cel mai bogat om de pe planetă

Clasamente precum cel realizat de Bloomberg se bazează pe informaţii publice privind valorile deţinute ca acţiuni, proprietăţi imobiliare, obiecte de artă şi alte bunuri de lux. Evident că este doar o aproximare.

Drept dovadă, un alt clasament, cel propus de Forbes.

În clasamentul Forbes al miliardarilor, Musk se află pe locul al patrulea, cu 110,5 miliarde de dolari.

Pe primele trei locuri se află Bezos, urmat de Bernard Arnault și de Bill Gates. În spatele lui Musk, în clasamentul Forbes urmează Mark Zuckerberg, Warren Buffett și Larry Page.

Exit mobile version