Site icon Editia de Dimineata

Elon Musk se joacă de-a războiul și pacea în Ucraina. Postează sondaje pe Twitter, sugerând că Ucraina ar trebui să renunțe la Crimeea pentru pace

Sursă foto: fortune.com

Elon Musk are inițiative năstrușnice pe Twitter. Postează sondaje de opinie și sugestii referitoare la războiul din Ucraina, care stârnesc valuri de comentarii pe rețelele de socializare și, iată, chiar o reacție la nivel înalt în Ucraina.

Consilierul prezidențial ucrainean, Mihailo Podoliak, l-a ironizat pe Elon Musk pentru că a sugerat că Kievul ar trebui să accepte anexarea Crimeei de către Rusia în schimbul încheierii războiului.

Musk a propus rețeta sa de pace între Rusia și Ucraina pe Twitter, însoțită de un sondaj. ”Reluarea alegerilor în regiunile anexate, sub supraveghere ONU. Rusia pleacă, dacă asta e dorința poporului. Crimeea este oficial parte din Rusia, așa cum a fost din 1783 (până la greșeala lui Hrușciov). Se asigură alimentarea cu apă în Crimeea. Ucraina rămâne neutră”, scrie Musk.

Răspunsul lui Podoliak nu a întârziat: ”Ucraina își eliberează teritoriile. Inclusiv Crimeea. Rusia trece la demilitarizare și obligatoriu la denuclearizare, ca să nu-i mai poată amenința pe alții. Criminalii de război merg la tribunalul internațional”, răspunde acesta într-un tweet, la care răspunsurile sunt covârșitor ”da”, spre deosebire de tweet-ul lui Musk.

Sursa foto: fortune.com

Exit mobile version