Site icon Editia de Dimineata

Emisiunea „Serviciul de noapte cu Maria Țoghină”, premiată de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

„Serviciul de noapte cu Maria Țoghină”, ediția care l-a avut ca invitat pe scriitorul Dinu Săraru, a fost premiată de UZPR.

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România a premiat personalități ale presei din România și jurnaliști care au participat la concursul „Pandemie și patriotism”, dar si membri ai Uniunii din toată țara și din filialele din Diaspora.

Emisiunea Serviciul de noapte cu Maria Țoghină, difuzată de Radio România Actualități, a fost premiată în cadrul Galei Premiilor UZPR, pentru ediția care l-a avut ca invitat pe scriitorul Dinu Săraru.

Mulțumiri juriului pentru acordarea acestui premiu, mulțumiri Radio România pentru că m-a format și mi-a dat prilejul realizării acestei emisiuni, în special Radio România Actualități, multumesc colegilor care mi-au fost alături în cei 32 de ani de carieră profesională, de asemenea, mulțumesc echipei, destul de mici, Luminița Voinea, Luciana Gingărașu și Ruxandra Săraru, care m-a sprijinit din primele clipe să revin la microfon, mulțumiri speciale scriitorului Dinu Săraru, fără de care această emisiune și acest premiu nu ar fi fost posibile. În egală măsură, gândul meu bun si mulțumirile mele se îndreaptă și către ascultătorii Radio România Actualități care, alegând să asculte emisiunea Serviciul de noapte, validează efortul meu de a le aduce veștile cele mai noi, indifetrent de ora din zi și din noapte, a afirmat Maria Țoghină, realizatoarea Serviciului de noapte.

La rândul său, cunoscuta jurnalistă Ruxandra Săraru a menționat eforturile și proiectele Mariei Țoghină, de dezvoltare a Radioului Public, în calitate de jurnalist, dar și de fost președinte al Societății Române de Radiodifuziune.

Emisiunea poate fi urmărită VIDEO pe canalul de Youtube:

În cadrul Galei UZPR, au fost acordate distincții pentru întreaga activitate, unor profesioniști ai breslei, precum cunoscutul jurnalist Dan Constantin. Au mai fost premiati jurnaliștii Sergiu Cioiu si Cornel Sorescu.

Maria Ţoghină, singura femeie care a condus Societatea Română de Radiodifuziune, Comşa Pompiliu, director executiv al Trustului de Presă „Pompidu” din Galaţi, şi Mihai Pânzaru, profesor expert la şcoala populară de artă „Ion Irimescu” din cadrul Centrului Cultural Bucovina, se numără printre laureaţii premiilor Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România pe anul 2021, acordate miercuri, în cadrul unei festivităţi desfăşurate la Teatrelli.

Editia din acest an a fost dedicata memoriei fostului președinte al UZPR, Doru Dinu Glavan.

Premiile UZPR, stabilite de un juriu alcătuit din profesioniști în domeniu, au fost acordate unor jurnaliști care s-au remarcat prin materialele de presă în toate segmentele domeniului: presă scrisă, online, radio, tv, carte de presă, publicistică.

Exit mobile version