Site icon Editia de Dimineata

Era banilor fizici se apropie de final

Activele digitale ar putea înlocui monedele tradiţionale în următorii 5-10 ani, sunt de părere 76% dintre liderii de business din întreaga lume ce activează în diverse industrii, care au participat la cea mai recentă ediţie a studiului Deloitte Global Blockchain.

Această viziune este împărtăşită şi de trei sferturi dintre liderii din domeniul serviciilor financiare, care consideră că era banilor fizici se apropie de final, potrivit unei analize remise de Deloitte România site-ului editiadedimineata.ro.
Studiul evidenţiază, de asemenea, că liderii din domeniul serviciilor financiare din toată lumea văd folosirea activelor digitale şi a tehnologiilor de tip blockchain ca o prioritate strategică în prezent, dar şi în viitorul apropiat, aproximativ 80% dintre participanţii la studiu susţinând că activele digitale vor deveni importante pentru industriile pe care le reprezintă până în 2023.
În plus, studiul evidenţiază faptul că utilizarea activelor digitale este o modalitate bună de a simplifica plăţile, un proces care în prezent este foarte fragmentat şi complex, 42% dintre respondenţi afirmând că noile opţiuni de plată vor juca un rol foarte important în domeniul activelor digitale din cadrul organizaţiilor lor.
Cea mai recentă ediție a studiului Deloitte Global Blockchain a fost realizată în rândul a aproximativ 1.300 de directori executivi din diferite industrii – servicii financiare, sectorul public și guvernamental, tehnologie, media și telecomunicații, sănătate – care activează în America, Europa, Asia și Africa.
Exit mobile version