Site icon Editia de Dimineata

Ești o persoană activă? Ce bine, mai ales înainte de următorul val COVID-19

Un nou studiu publicat în „British Journal of Sports Medicine” a evidențiat existența unei legături între rezistența la boala Covid-19 și exercițiile fizice.

Studiul, intitulat „Pași mici, scut puternic” – realizat de Vitality în colaborare cu Universitățile din Witwatersrand și Western Ontario – a demonstrat că orice formă de activitate fizică regulată, chiar și mai puțin de două ore și jumătate pe săptămână, ne poate proteja împotriva consecințelor grave ale bolii COVID-19.

 Un studiu revoluționar a evaluat experiențele a 65.000 de persoane din Africa de Sud care au contractat COVID-19 și le-a comparat cu istoricul activității lor fizice înregistrat de dispozitive inteligente pe parcursul a doi ani. 

Studiul a constatat că, în comparație cu cei cu niveluri scăzute de activitate, un nivel ridicat de activitate fizică a fost asociat cu un risc cu 34% mai mic de spitalizare, un risc cu 41% mai mic de internare la terapie intensivă, un risc cu 45% mai mic de a avea nevoie de ventilație mecanică și un risc cu 42% mai mic de deces din cauza COVID-19.

Exit mobile version