Ani de zile, oamenii de știință au fost nedumeriți de ce afinele par albastre deși antocianinele lor, pigmenții solubili în apă care se găsesc în...
Un studiu realizat recent pentru a înţelege şi a preveni obezitatea infantilă a descoperit că nutrienţii pe care mamele îi primesc înainte şi în timpul...
Încă o dietă, la modă, pentru că e promovată de/cu celebrități. De data aceasta vorbim de premierul Marii Britanii, Rishi Sunak (43 de ani). Lichide...
Tot mai mulți nutriționiști susțin că ar trebui să evităm consumul de carbohidrați, pentru a adopta un stil de viață sănătos. Dar au dreptate? Carbohidrații...
Boala Alzheimer este cea mai frecventă cauză de demență, termen general folosit pentru pierderea memoriei și a altor capacități cognitive, care devine suficient de severă...
Sărbătorile sunt grele și pentru acul cântarului. Deși știm de obicei ce trebuie să facem – sau mai curând ce trebuie să NU facem –...
Un studiu recent a descoperit că wasabi, un ingredient tradițional japonez și un condiment popular pentru sushi, poate fi benefic în îmbunătățirea memoriei și a...
În cadrul unui studiu, o echipă internaţională formată din specialişti în sănătate publică, cercetători în domeniul dependenţei, specialişti în sănătate cardiovasculară şi metabolică şi nutriţionişt...
Majoritatea oamenilor consumă zilnic gluten – în medie între 5 și 20 de grame, potrivit unor statistici – și îl pot tolera fără probleme. În ciuda popularității...
Un nou studiu realizat de către o echipă internațională de oameni de știință condus de Universitatea Bergen din Norvegia a descoperit un aspect extrem de...
- 1
- 2
- 3
…
- 7
- Pagina precedentă →