Site icon Editia de Dimineata

Euronews și Universitatea Politehnica lansează un canal TV de știri

Canalul european de știri Euronews anunță că a semnat un parteneriat cu Universitatea Politehnica din București (UPB) pentru lansarea Euronews România, un nou canal de știri independent destinat publicului vorbitor de limba română.

Euronews România este un afiliat de marcă al Euronews, care va furniza știri locale, regionale, naționale și internaționale pe platformele TV și digitale, se arată într-un comunicat al Euronews.

Noul canal va avea propria echipă de jurnaliști și corespondenți din România, dar și de la Bruxelles.

Primul proiect de acest tip lansat în Uniunea Europeană va fi construit pe baza televiziunii Sigma TV deținute de UPB, scrie mediastandard.ro.

Noul canal se va axa pe tematicile și valorile europene și va obține licența de emisie și va fi operațional până la finalul acestui an.

Va exista un concurs pentru ocuparea postului de redactor-șef, organizat de Euronews. La momentul lansării, vor fi circa 100 de angajați. Noul canal de știri va avea propria echipă de jurnaliști și corespondenți din toată România, dar și de la Bruxelles.

Potrivit unor surse citate de G4Media.ro, în primă fază, un rol în acest parteneriat l-ar putea avea jurnalistul Peter Barabas, redactor-șef al postului Euronews.

În ultimii doi ani, Euronews a lansat alte trei proiecte afiliate de marcă, în Albania, Georgia și Serbia.

Foto: Stéphane Audras, Wikimedia, BY-SA

Exit mobile version