Site icon Editia de Dimineata

EUROPA. Franța și Portugalia vor vaccina GRATUIT populația

Din ce în ce mai multe țări își anunță strategia de vaccinare. Franța și Portugalia vor vaccina GRATUIT populația, s-a anunțat recent.

Vaccinarea împotriva Covid-19 în Franța va fi gratuită pentru toată lumea, a anunțat premierul Jean Castex. El a mai indicat că un milion de persoane vor fi vaccinate cu prioritate în ianuarie, scrie Le Monde.

Guvernul a alocat 1,5 miliarde de euro în bugetul asigurărilor sociale pentru 2021 pentru a permite această vaccinare gratuită.

Franța și Portugalia vor vaccina GRATUIT populația

Și Portugalia a anunțat același lucru.

Ministrul portughez al Sănătăţii, Marta Temido, a declarat că serviciul de sănătate publică al ţării va distribui gratuit vaccinuri împotriva COVID-19 pentru întreaga populaţie.

În timpul unui eveniment de prezentare a strategiei de vaccinare, ministrul Temido a declarat că ţara va cumpăra 22 de milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 pentru suma de 200 de milioane de euro (243,14 milioane de dolari).

Directorul Agenţiei naţionale a medicamentului Infarmed, Rui Santos Ivo, a declarat că Portugalia a semnat acorduri pentru a cumpăra vaccinurile cu potenţialii producători CureVac, Pfizer-BioNTech, Moderna, Johnson&Johnson, Sanofi şi GSK.

Citește și

În 2021 vom avea ZECE vaccinuri anti-COVID-19

Exit mobile version