Site icon Editia de Dimineata

Eurovision a fost câștigat de ITALIA (VIDEO)

Cea de 65-a ediție Eurovision a fost câștigată de formaţia italiană Maneskin, care a venit cu o piesă rock.

Grupul alcătuit din patru membri, trei băieţi şi o fată, a avut o prestaţie puternică, impresionând cu o piesă foarte antrenantă, în stil ”garage rock”, intitulată ”Zitti e buoni”, care s-a aflat în fruntea pronosticurilor specialiştilor.

Graţie unui important impuls al voturilor din partea publicului, reprezentanţii Italiei au acumulat un total de 524 de puncte.

”Vrem doar să spunem, pentru întreaga Europă, pentru întreaga lume, rock ‘n’ roll-ul nu moare niciodată”, a declarat Damiano David, solistul trupei Maneskin, după victorie.

Maneskin au câştigat cu aceeaşi melodie şi marele premiu la ediţia 71 a festivalului cântecului de la San Remo din 2021.

La Eurovision rockerii italieni i-au devansat pe reprezentanţii Franţei, Barbara Pravi, şi Elveţiei, Gjon’s Tears, care se aflau înaintea lor în clasamentul după numărarea tuturor voturilor juriului şi care au ocupat locurile al doilea, respectiv al treilea, cu 499, respectiv 432 de puncte.

Reprezentantul Marii Britanii, James Newman, a fost singurul concurent care nu a obţinut niciun punct nici din partea juriilor naţionale, nici din partea publicului.

Ultima dată când Italia a cucerit Eurovision a fost în 1990, când Toto Cutugno a cântat pe scenă „Insieme: 1992”.

Iată mai jos clipul câștigătorilor:

Foto EurovisionWorld

Exit mobile version