Site icon Editia de Dimineata

Evaluarea națională 2023 la clasa a VI-a, AMÂNATĂ din cauza grevei profesorilor. Aceasta VA CONTIUA

Evaluarea națională de la clasa a VI-a va fi susținută de elevi săptămână viitoare, după ce sindicatele din educație au anunțat că testarea care trebuia să înceapă mâine nu se susține în timpul grevei generale.

Ministerul Educației a modificat calendarul evaluărilor naționale, astfel încât Evaluarea de la clasa a VI-a care trebuia să înceapă mâine va fi susținută de fapt de către elevi săptămâna viitoare, pe datele 30 mai – Limbă și comunicare, respectiv 31 mai – Matematică și științe ale naturii.

Anunțul modificării datei la care va fi organizată Evaluarea Națională la clasa a VI-a a fost făcut de Ministerul Educației. Instituția a publicat pe site-ul oficial precizarea că „Evaluarea națională pentru clasa a VI-a va avea loc în zilele de 30 mai – Limbă și comunicare, respectiv 31 mai – Matematică și științe ale naturii”.

GREVA CONTINUĂ

Sindicaliștii din Educație anunță că greva generală continuă și mâine. Aceștia afirmă, în urma negocierilor cu guvernul, că “în acest ritm, probabil va fi o grevă de câteva săptămâni”.

Liderii sindicatelor din învățământ s-au întâlnit în această după-amiază cu premierul Nicolae Ciucă și cu liderul PSD, Marcel Ciolacu. Sindicaliștii spun că negocierile de astăzi “s-au încheiat fără nimic concret”, motiv pentru care greva continuă.

“Mâine va fi o ședință a tuturor liderilor sindicatelor, la orele 16, și i-am invitat pe toți reprezentanții guvernului. Greva continuă. Poate factorii decidenți vin mâine cu o soluție acceptabilă la problemele noastre. Noi am solicitat un act normativ prin care să se acorde o mărire a salariilor până la intrarea în vigoare a legii salarizării (…) Ne-au spus că nu sunt bani, că e deficit, dar nu au venit cu o propunere care să ne mulțumească. În acest ritm cred că va fi o grevă de durată, câteva săptămâni“, au declarat reprezentanții sindicatelor.

Reamintim, duminică, sindicatele au respins oferta guvernului, care se angajase să majoreze salariile din vară, când va fi gata legea salarizării unitare. Evaluarea națională de la clasa a VI-a, care trebuia să înceapă miercuri, a fost amânată pentru săptămâna viitoare (30 și 31 mai), din cauza grevei generale.

Exit mobile version