Site icon Editia de Dimineata

EVALUAREA NAȚIONALĂ și BACALAUREATUL ar putea fi amânate din cauza grevei. Ce spun sindicaliștii

Liderii de sindicat din Educație au anunțat, luni dimineață, că este foarte posibil ca examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat să fie amânate din cauza grevei. Sindicaliștii au transmis că nu renunță la revendicările salariale și nu înțeleg atitudinea guvernanților, care continuă să  pregătească actul normativ pentru acordarea de bonusuri, deși li s-a transmis că este o oferă de neacceptat.

„Cred că domnii de la Guvern nu și-au dat seama cam care este amploarea nemulțumirilor la nivel național în sistemul de învățământ preuniversitar. Cred că nu și-au imaginat că se poate ajunge aici. (…) Nu înțeleg că această categorie socio-profesională are orgoliul ei, demnitatea ei, și nu poate accepta firimituri sub formă de vouchere sau carduri, atât timp cât a observat că statul român nu a avut nicio reținere să crească salariile în alte domenii”, a declarat, luni, președintele Federației Sindicatelor din Educație, Marius Nistor, într-o intervenție la Digi24.

În acest context, preşedintele FSLI a precizat că se ia în cacul o amânare a examenelor din această vară: Evaluarea Națională și Bacalaureatul.

„În momentul de față vorbim de amânarea examenelor pentru că suntem în această acțiune de protest fără precedent și rugăm copiii și părinții să ne înțeleagă și să fie alături de noi”, a spus Nistor.

Consiliul Naţional al Elevilor solicită Guvernului României și Ministerul Educaţiei o procedură de urgenţă pentru înscrierea elevilor la examenul de bacalaureat și concretizarea tuturor propunerilor venite din partea profesorilor cât mai urgent posibil. În contextul actual, elevii claselor a XII-a nu cunosc încă modul în care le va fi încheiată situaţia şcolară și pot apărea situaţii în care anumiţi elevi nu se vor putea înscrie la bacalaureat, potrivit unui comunicat de presă al CNE, preluat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, pot apărea situaţii în care anumiţi elevi din diferite clase şi unităţi de învăţământ nu se vor putea înscrie la bacalaureat.

CNE susţine că singura modalitate prin care s-ar putea reveni la normalitate şi la calendarul iniţial al examenelor naţionale este implicarea „reală” a Guvernului României în a readuce echilibrul în sectorul de educaţie.

 

 

Exit mobile version