Site icon Editia de Dimineata

EXCLUSIV Actorul Lari Giorgescu, de Ziua Internațională a Mimului: Este o tehnică specială, multă pregătire fizică îmbinată cu imaginație

Actor full-time, pasionat de circ, acrobație și fotbal, Lari Giorgescu este un tânăr care prin pasiune, determinare și dorința de a face și altceva și-a croit un drum spectaculos într-o lume în care, cel puțin în România, nu reușește oricine: teatrul.

Lari Giorgescu a vorbit în exclusivitate pentru Edițiadedimineață.ro despre ce reprezintă actoria în viziunea sa, despre mentori, aspirații și frici: „Actoria le presupune pe toate”, spune Lari, care este de părere că „această profesie ajunge să te trezească, să te facă mai atent și mai prezent în viața ta”.

Totodată, actorul recunoaște că i-ar fi plăcut să stăpânească tehnica pantomimei, care presupune „multă pregătire fizică, îmbinată cu imaginație.”

Ziua Internațională a Mimului (13 noiembrie) a fost instituită la inițiativa Institutului Internațional de Teatru in anul 1998 (declarat „Anul Internațional al Mimului”) cu ocazia centenarului nașterii francezului Etienne Decroux — fondatorul artei „mimului corporal” sau al „mimului pur”.

 

Sursă foto: facebook.com

1.Ce reprezintă actoria pentru un tânăr care trăiește în România, azi? Cât este meserie, cât este pasiune și cât este program de la 9:00 la 17:00?

Lari Giorgescu: Actoria le presupune pe toate. Prin ceea ce numești meserie, eu înțeleg tehnica, exersarea și îmbunătățirea mijloacelor, voce, corp și putere de concentrare. Eu sunt gata să descopar lucruri noi și cred că și curiozitatea joacă un rol foarte important. Fără pasiune mai bine te apuci de o altă profesie, altfel nu faci decât să te chinui. Iar rigoarea pe care o presupune un program de repetiții este la fel de importantă ca toate celelalte despre care ți-am vorbit. Așa că actoria fără aceste lucruri nu se poate.

2. Există un anumit moment care te-a determinat să urmezi Teatrul? Ulterior a existat vreun moment sau o situație care să te determine să regreți această decizie?

Lari Giorgescu: Momentul decisiv a fost atunci cand am intrat la facultatea de teatru. Atunci am știut că asta voi face. Nu a existat niciun moment care să mă facă să regret .

3. Ce înseamnă să ai succes ca actor și care ar fi fricile care vin la pachet cu această meserie?

Lari Giorgescu: E foarte important să ai continuitate în această profesie și cu atât mai mult când ești la început de drum. Să joci și să încerci să îți dai seama cum funcționezi, cum te schimbă fiecare rol și ce îți aduce nou fiecare apariție în fața publicului. Această profesie ajunge să te trezească, să te facă mai atent și mai prezent în viața ta. Să înțelegi mai bine psihologia umană și complexitatea acesteia. De aici se pot naște frici sau o mai mare bucurie și relexare cu privire la ce îți este dat să trăiești.

4. Ai un idol sau un mentor care îți modelează aspirațiile și activitatea de zi cu zi? Ce își propune actorul Lari Giorgescu pentru viitor?

Lari Giorgescu: Am avut norocul de a întalni artiști adevărați cu care am lucrat și de care m-am contaminat. Am învatat mult de la ei și sunt fericit că mi-au acordat timp, răbdare și încredere. La rândul meu sper să ajung să fiu cel puțin la fel de generos. Totodată, asta mă face și mai conștient că în continuare am foarte multe de învățat.

5. Este Ziua Internațională a mimului. A fi actor pare a fi extrem de complicat. Dar ce trebuie să ai în plus pentru pantomimă? Există public în România pentru genul acesta de spectacol?

Lari Giorgescu: Este o tehnică specială, multă pregătire fizică îmbinată cu imaginație. Nu stăpânesc această tehnica, desi mi-ar fi plăcut. Cred că publicul din România este foarte deschis și că s-ar bucura să întâlnească mai des această formă de spectacol.

 

Pe Lari Giorgescu îl puteți vedea jucând pe scena Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti.

 

Sursă foto: Senzotv.ro

Exit mobile version