Site icon Editia de Dimineata

Exemplu de urmat: un grup de studenți din România a croit plăpumi pentru copii cu dizabilități

După ce anul trecut au realizat plăpumi pentru oamenii aflați în nevoie în Ucraina, anul acesta, în cadrul programului „Made in Universitatea Oradea”, mai mulți copii cu dizabilități și oameni sărmani vor primi perne și pilote confecționate de studenții din anii II, III și IV și masteranzii Departamentului de Textile, Pielărie și Management Industrial din cadrul Facultății de Inginerie Energetică și Management Industrial (IEMI) a Universității din Oradea.

De această dată studenții orădeni răspund solicitării Asociației Kiwanis Men`s Club 2022, care va împărți astfel cele 150 de seturi de lenjerie de pat copiilor cu dizabilități și unor persoane cu posibilități materiale reduse, scrie Bihoreanul.

Programul este unul de voluntariat al studenților și masteranzilor care pregătesc produsele în afara orelor de curs, în atelierele Universității. Materia primă necesară pentru confecționarea pernelor și a pilotelor este donată de cei de la Lawa Knitting.

Noul proiect se derulează până la data de 10 aprilie și vizează nevoile comunității.

„Acționăm, prin toate mijloacele posibile, pentru a reda speranța celor care sunt în suferință”, a precizat conf. univ. dr. ing. Sabina Gherghel, directorul Departamentului Textile, Pielărie și Management Industrial, coordonatoarea proiectului.

Primele 60 de așternuturi au plecat deja spre beneficiarii lor, la sfârșitul săptămânii trecute.

Sursa foto: Universitatea din Oradea

Exit mobile version