Site icon Editia de Dimineata

„Există doar un Batman în lume!” Nu în America, ci în Turcia

Un oraș din sud-estul Turciei fără spații verzi și fără un istoric deosebit atrage mulți turiști datorită numelui neobișnuit. Denumit oficial în 1957, numele este identic cu cel al râului care trece la 3 km distanță de oraș: BATMAN.

Deși cunoscut inițial doar în Turcia pentru câmpul petrolier aflat în apropiere, în 2008 orașul a devenit popular în întreaga lume. Huseiyn Kalkan, primarul din acea vreme a anunțat că îl va da în judecată pe Christopher Nolan, regizorul și scenaristul ultimei producții „Batman”: „Există doar un Batman în lume!”, a declarat el reporterilor. Edilul a spus că producătorii americani au luat numele oraşului turc fără să-i întrebe pe locuitorii acestuia sau pe reprezentanţii lor dacă sunt de acord.

Cazul a mers în instanță, primarul prezentând și anumite crime nerezolvate din oraș și susținând că au avut loc din cauza influenței negative pe care a avut-o filmul. Nici un proces nu s-a concretizat vreodată şi a devenit clar că acesta fusese doar o mişcare cu scopul publicităţii din partea primarului Batmanului.

 

 

 

Exit mobile version