Site icon Editia de Dimineata

EXPERIMENT Ediția de Dimineață. Cum funcționează planificarea STB în Google Maps

O știre de la sfârșitul lui martie îl cita pe Primarul general Nicușor Dan care spunea că, gata, de acum putem vedea în Google Maps care e traseul autobuzului, când vine acesta și când ajungi la destinație. Avantajul principal – GPS-urile de pe mijloacele STB urmau să comunice cu Google Maps în timp real.

„Aplicația calculează cea mai bună rută pe care o pot alege călătorii până la destinația finală (n.r. asta făcea și înainte), incluzând în variante metroul și/sau trenul. Intermodalitatea este atât un element de noutate, cât și un mare avantaj pentru pasageri, care își pot alege sau schimba traseul în funcție de timpii de așteptare. Aplicația este disponibila pe majoritatea telefoanelor mobile, fiind foarte ușor accesibilă de către utilizatori”, a explicat Nicușor Dan.

De fapt, lucruri asemănătoare puteai vedea și înainte. Puteai calcula traseul, apoivedea când ajungi pe baza unei estimări. Noutatea ar fi trebuit să fie faptul că poți vedea “live” când îți vine autobuzul.

Experimentul

Curioși din fire, am lăsat sistemul să se “așeze”, să se “rodeze” înainte de a trage concluziile.

Puteam să fim neîndurători și să alegem o oră de vârf din săptămâna trecută, cu precipitații, când totul a fost dat peste cap. Dar am zis să fim indulgenți.

Am testat, așadar, sistemul într-o seară de duminică, bine dispuși după premiera unui spectacol de teatru, pe o rută relativ simplă, din Centru Vechi către Calea Văcărești. Drum drept, câteva stații.

Care au fost concluziile?

Exit mobile version