Site icon Editia de Dimineata

Expoziție ale armelor vechi, deschisă la Muzeul Naţional de Istorie a României

Joi la ora 17:00, la Muzeul Național de Istorie al României se deschide expoziția temporară „Feţele noi ale armelor vechi”, care aduce în atenţia publicului o serie de obiecte cu un caracter deosebit din patrimoniul tehnico-militar al Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR), realizate şi folosite în prima parte a secolului al XX-lea, în special în timpul Primului Război Mondial.

În cadrul expoziţiei vor putea fi admirate o serie de arme de foc folosite în Primul Război Mondial, eveniment de primă importanţă pentru istoria umanităţii şi pentru istoria României, şi anume: pistol semi-automat Roth-Steyr M. 1907, revolver Mosin Nagant M. 1895, puşcă Lebel Fusil dĘźInfanterie M. 1886, carabină Mauser Gewehr 98, puşcă Mauser M.1895, mitralieră Chauchat (CSRG) M.1915 şi mitralieră Hotchkiss M.1914, precum şi grenade şi tuburi de proiectile potrivit Agerpres.

Expoziţia este completată de două jurnale care au aparţinut unui militar român implicat în Primul Război Mondial, piese restaurate cu această ocazie.

Expoziția se va încheia la data de 28 aprilie.

 

Exit mobile version