Site icon Editia de Dimineata

Expunerea la un nivel periculos de zgomot, factor de risc pentru pierderea auzului la 1 din 2 tineri

La nivel mondial, peste un miliard de tineri ar putea fi la risc de a își pierde auzul din cauza expunerii la un nivel periculos de zgomot, conform unui studiu publicat în BMJ Global Health. Acesta este printre primele studii care evaluează prevalența expunerii la un nivel periculos de zgomote în rândul populaţiei de adolescenți și adulți tineri.

Rezultatele obţinute indică o nevoie urgentă de implementare a unor măsuri preventive pentru dezvoltarea hipoacuziei.

A fost realizat un review sistematic şi o meta-analiză a 33 de studii prin care s-a evaluat prevalenţa expunerii la zgomote periculoase prin intermediul dispozitivelor personale de ascultare sau în cadrul locaţiilor de divertisment, la persoanele cu vârste între 12 și 34 de ani.

Expunerea la un nivel periculos de sunete a fost considerată drept peste 80 de decibeli pentru minim 40 de ore pe săptămână, scrie raportuldegarda.ro.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) estimează că peste 430 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de hipoacuzie invalidantă și că prevalența acesteia se poate dubla dacă prevenţia pierderii auzului nu devine o prioritate pentru sănătatea publică.

În 2022, populația globală cu vârsta cuprinsă între 12 și 34 de ani a fost estimată la 2,8 miliarde, din care aproape jumătate se află la risc de a îşi pierde auzul, conform noilor date.

Mai multe detalii, AICI

Exit mobile version